Totaaloplossing

Jouw energiebehoeften in eigen handen

Een compleet energiesysteem

Of je last hebt van netcongestie, geld wilt besparen of een andere beweegreden hebt: met een volledig geïntegreerd energiesysteem heb je je energievoorziening in eigen handen.

Waar moet je beginnen?

Weet je niet waar te beginnen, of wil je het meteen goed aanpakken? Wij zoeken naar het meest geschikte systeem voor jouw specifieke situatie, inclusief de beste assets en software die daarbij horen.

Oplossing voor energieproblemen

Door een geïntegreerd energiesysteem te creëren, kunnen bedrijven hun energiebehoeften in eigen handen nemen en flexibeler opereren. Dit biedt bedrijven controle en autonomie, waardoor ze efficiënter kunnen zijn in het beheren van hun energiebronnen.

Hoe werkt het?

  1. Je wekt energie op met je zonnepanelen.
  2. Overtollig opgewekte energie (en eventueel energie uit het net) sla je op in het energieopslagsysteem.
  3. Wanneer je meer stroom nodig hebt dan je zonnepanelen opwekken, gebruik je stroom uit je energieopslagsysteem, bijvoorbeeld om je elektrische vloot op te laden.
  4. Slimme software coördineert alles, zodat er goed gereageerd kan worden op interne vraag en aanbod van energie: als de zon schijnt, gaan de laadpalen wat sneller laden, en als je opeens veel energie gaat gebruiken, schakelt het energieopslagsysteem tijdig in.

Geen losse componenten, maar

Één geïntegreerd energiesysteem

Communicatie en Beheer:

In een succesvol geïntegreerd energiesysteem is naadloze communicatie tussen elk onderdeel essentieel. Het systeem wordt behandeld als één geheel ecosysteem, waarbij alles slim wordt aangestuurd met de juiste bekabeling, meters en software.

Toekomstbestendigheid en Duurzaamheid

Er wordt sterk gelet op toekomstbestendigheid, om ervoor te zorgen dat het systeem over 20 jaar nog steeds rendabel en duurzaam is. Dit is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor een aantrekkelijkere businesscase.

Slimme aansturing

Een energiesysteem is pas echt compleet met intelligente besturing. De fysieke componenten, zoals laadpalen, opwekinstallaties en opslagsystemen, kunnen communiceren om energie efficiënter te gebruiken en te distribueren. Deze software levert aanzienlijke extra waarde vergeleken met de afzonderlijke installatie van de assets.

Is het rendabel?

In extreme situaties is het duidelijk: zonder actie krijg je te maken met stroomtekorten, wat de operationele activiteiten stil legt. Het raadplegen van een energie-expert is dan essentieel.

Maar wat als je situatie minder kritiek is? Het is belangrijk om vooruit te denken over de groeiplannen van je bedrijf. Verwacht je dat je stroombehoefte in de toekomst zal toenemen? Dan is nú het moment om te oriënteren.

Door een sterke business case op te stellen, kun je een geïntegreerd energiesysteem opzetten dat niet alleen kostenefficiënt is, maar ook extra inkomsten genereert. Met een goed doordacht businessmodel kan deze investering snel rendabel worden, waardoor bedrijven niet alleen netcongestie kunnen overwinnen, maar ook economische voordelen kunnen behalen.

Duurzaamheidsnormen

ESG- en Duurzaamheidsrapportage

Wij zorgen ervoor dat je volledig up-to-date en conform bent met de nieuwste duurzaamheidsnormen en -standaarden. Bovendien anticiperen we op de toekomst. Met de juiste bemetering heb je direct toegang tot alles wat nodig is voor accurate ESG-rapportage of het integreren van HBE’s in je administratie. Op deze manier transformeer je een duurzame investering snel in een nieuw verdienmodel.

Vrijblijvend advies?

Snel duidelijkheid over de mogelijkheden

Heb je interesse in een totaaloplossing? Onze adviseurs denken graag mee hoe we de best passende oplossing voor jouw situatie kunnen realiseren. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Liever direct contact?

Neem contact op. Ons team helpt je graag!

Aan de slag met verduurzamen!

Wij staan voor je klaar.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

FAQ

Subsidies, belastingvoordelen en andere financiële incentives voor batterijopslag kunnen sterk variëren afhankelijk van het land, de regio en zelfs de specifieke lokale overheid.

In sommige gebieden kunnen bedrijven inderdaad profiteren van batterijopslag om kosten te verminderen tijdens piekuren. Batterijopslagsystemen kunnen worden gebruikt om energie op te slaan tijdens periodes van lage vraag of wanneer de elektriciteitsprijzen laag zijn, om deze energie vervolgens te gebruiken tijdens piekuren wanneer de tarieven hoger zijn. Dit kan helpen om de energiekosten te optimaliseren en de afhankelijkheid van het net te verminderen.

??

Bekijk de projecten waar we trots op zijn.

Benieuwd wat hoe jouw bedrijf kan profiteren?

Doe de Energiescan!

Scroll naar boven