Industry District Almere: Duurzame Energieoplossingen voor Vastgoed

Vastestate Almere zonnedak KEP

Duurzaam Vastgoed

Vastgoedmanager Vastestate staat voor de uitdaging haar vastgoed te verduurzamen en aantrekkelijk te houden voor haar huurders. Met toenemende eisen voor kantoorpanden, waar nu al een energielabel C verplicht is, is het cruciaal om vooruit te denken. Huurders stellen bovendien steeds hogere eisen aan comfort, energiekosten en de uitstraling van hun werkplek.

Toen Vastestate voor Industry District Almere een verduurzamingspartners zocht, kwam Koolen Energy Projects met een slimme oplossing. Vanwege netcongestie mag er op deze locatie geen energie teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Koolen Energy Projects heeft voor het vastgoedbedrijf een legplan ontwikkeld, waarbij de panelen in 6 verschillende oriëntatie richtingen zijn gelegd en er daarrdoor gedurende alle seizoenen en momenten van de dag optimaal gebruik gemaakt wordt van de zon. Door het toepassen van een dynamische vermogensregelaar wordt de energieproductie van de zonnepanelen afgestemd op de actuele energiebehoefte van het gebouw en levert de installatie dus geen energie terug aan het net. Deze slimme aanpak resulteert in een terugverdientijd van circa 5 jaar.

Bovendien is het systeem zo uitgerust dat Vastestate in de toekomst eenvoudig laadpalen of batterijen kan toevoegen. Koolen Energy Projects regelt alles wat nodig is voor het verduurzamen van energiesystemen, van zon, laden, opslag tot slimme aansturing.

Zonnedak met 252 panelen

  • 252 DMEGC panelen
  • 3Huawei Sun 2000 30K omvormers
  • Verwachte opbrengst 90.000 kWh p/jr
  • Oost/west opstelling op plat dak
  • Verwachte terugverdientijd 5,3 jaar

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn om jouw pand te verduurzamen?

We denken graag met je mee!

Share the Post:

Related Posts

Scroll naar boven