EM2 Venue: Innovatieve Energieoplossingen voor Evenementenlocaties

In Groningen wordt duurzaam feesten werkelijkheid! EM2 Venue & Events is trots om Europa’s eerste concert- en evenementenlocatie te zijn die volledig draait op zelf opgewekte duurzame energie. In nauwe samenwerking met Koolen Energy Projects heeft EM2 een oplossing ontwikkeld waarmee de locatie haar eigen duurzame energie kan opwekken en gebruiken.

De drang naar verduurzaming, gecombineerd met de toenemende energieprijzen, heeft EM2 gemotiveerd om te onderzoeken hoe ze duurzaamheid en kostenbesparing kunnen combineren. In samenwerking met Koolen Energy Projects is het idee ontstaan om niet alleen de locatie zelf, maar ook de evenementen die er plaatsvinden duurzaam te maken. EM2 wekt nu haar eigen stroom op met behulp van zonnepanelen en slaat deze op in grote batterijen. Hierdoor kan de energie die overdag wordt opgewekt, ’s avonds worden gebruikt tijdens evenementen, als een schoner alternatief voor de vervuilende dieselaggregaten die voorheen werden gebruikt.

Het zonnedak van EM2 Venue beschikt over 136 zonnepanelen, gericht op het zuiden, met een verwachte jaarlijkse opbrengst van 50.000 kWh. Dit komt overeen met het gemiddelde jaarlijkse verbruik van de locatie, waardoor de verwachte terugverdientijd minder dan 4 jaar bedraagt.

Naast het zonnedak beschikt EM2 over een batterijopslagsysteem van 50 kWh, dat voldoende is om kleine evenementen in de avond van zelf opgewekte stroom te voorzien. Bij grote optredens of extreme piekvragen kan gebruik worden gemaakt van de bestaande netaansluiting, waardoor een betrouwbare en duurzame energievoorziening gegarandeerd blijft.

“Met de kennis en ontwikkelkracht van de Koolen Industries groep, geloven we dat Nederland met slimme toepassingen van zowel bestaande als nieuwe technieken de energietransitie nog veel sneller kan doormaken,” aldus Chris Garrit, eigenaar van EM2.

Dit vooruitstrevende project van EM2 Venue laat zien hoe duurzame energie-innovaties kunnen worden toegepast in de evenementenbranche, waardoor niet alleen de milieu-impact wordt verminderd, maar ook kosten worden bespaard en betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.

Share the Post:

Related Posts

Scroll naar boven